Ilmanvaihtokoneen puhdistus ja huolto Muuramessa

Ota yhteyttä

Kun ilmanvaihtojärjestelmä toimii moitteettomasti, sen olemassaoloa ei edes huomaa, sillä huoneilma on raikasta ja vaihtuu säännöllisesti. Toimiakseen luotettavasti ilmanvaihtojärjestelmä vaatii kuitenkin säännöllistä huoltoa. Ilmastointikanavien ja ilmanvaihtokoneen puhdistus kuuluvat TekuFix Oy:n vahvaan osaamiseen myös Muuramessa.

Ilmanvaihto on niin olennainen asia, että jopa Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut siihen ohjeistuksen. Koska Suomen kylmissä talviolosuhteissa vietetään paljon aikaa sisätiloissa, on tärkeää, että huoneilma vaihtuu ja että se on puhdasta ja raikasta. Ilmanvaihtokoneella on tässä prosessissa keskeinen rooli.

Likainen ilmanvaihtokone saattaa pitää sisällään paitsi epäpuhtauksia, myös terveydelle haitallisia mikrobeja. Lisäksi sen energiankulutus saattaa olla tarpeettoman suuri. Usein koneen puhdistuksen yhteydessä suoritetaan myös koko ilmanvaihtokanaviston puhdistus. Sekä ilmanvaihtokone että -kanavat on prosessin aikana alipaineistettava, jotta niissä olevat epäpuhtaudet eivät pääse puhdistuksen aikana huoneilmaan, vaan kulkeutuvat ulos talosta. Tämä vaatii teknistä välineistöä ja ammattitaitoa.

Alipaineistuksen yhteydessä venttiilit irrotetaan ja pestään, kanavat harjataan kuhunkin kanavaan sopivan kokoisella pyörivällä harjalla. Kone puhdistetaan imuroimalla ja pyyhkimällä. Moottorit harjataan ja tarkistetaan laakereiden kunto, sekä vaihdetaan suodattimet. Ilmanvaihtokoneen puhdistus sisältää myös lämmön talteenottokennon pesun.

Lopuksi koneen tekniikka tarkistetaan. Mikäli koko kanavisto on puhdistettu, asetetaan kaikki venttiilit puhdistettuina paikoilleen. Kaikkein viimeisimmäksi mitataan ilmamäärät ja paineistus, joihin tehdään säätöjä, mikäli on tarpeen.

Puhelinkuvake

Asiantuntemuksen ja ammattitaidolla toteutetun lopputuloksen lisäksi meidät tunnetaan joustavasta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Likainen ilmanvaihtokone on terveysriski – ethän anna sen pilata huoneilmaa. Ota yhteyttä, niin vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Ota yhteyttä