Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Miksi ilmanvaihtokanavat kannattaa puhdistaa säännöllisesti?

Ilmastointikanaviin jää vuosien kuluessa runsaasti pölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka huonontavat ilmanvaihdon toimivuutta ja johtavat sisäilman laadun heikkenemiseen. Huonon sisäilman aiheuttamat terveyshaitat puolestaan ilmenevät erilaisina oireina, kuten hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytyksenä, päänsärkynä, väsymyksenä, kuumeiluna ja allergisena nuhana.

Huonoa sisäilmaa on syytä epäillä ongelmien aiheuttajaksi erityisesti, jos oireet ilmenevät oleskellessasi paljon sisätiloissa ja oireet helpottuvat tai häviävät ollessasi poissa rakennuksesta. Tällaisissa tilanteissa ilmastointikanavien puhdistuksesta voi olla huomattavaa apua.

Ilmastointikanavien puhdistus lyhyesti

  1. Kanavien alipaineistus
  2. Kanavien harjaus
  3. Ilmanvaihtokoneen puhdistus ja suodattimien vaihto
  4. Lautasventtiilien pesu
  5. Ilmastointijärjestelmän kuntokartoitus
  6. Ilmastointijärjestelmän säätö

Katso havainnekuva ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta www.airpower.fi -sivustolta.

Milloin kotisi ilmanvaihtokanavat ovat puhdistettu?

Suositusten mukaan sopiva ilmastointikanavien puhdistusväli on 5-10 vuotta asuinpaikastasi riippuen. Mikäli et muista, milloin puhdistus on viimeksi tehty, on puhdistus todennäköisesti ajankohtainen.

Tilaa ilmainen arviointikäynti, niin kartoitamme kotisi ilmanvaihtokanavien nykyisen kunnon ja puhdistustarpeet. Voit tilata asiantuntijan arviointikäynnille kotiisi myös soittamalla numeroon 050 5557 848. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön yhteydenottolomakkeella.